In het vroege voorjaar van 2025 willen we ons richten op muziek van louter Nederlandse componisten. En daarbij richten we ons ditmaal op een speciaal stukje Nederland: Fryslân!
Jacob Vredeman de Vries is geboren in Mechelen (1564), maar heeft lange tijd gewerkt als kapelmeester in Leeuwarden, tot zijn dood in 1621. Hij schreef een boek vol Franse, Italiaanse, Hollandse en zowaar ook Friese madrigalen. Deze man verdient een muzikaal eerbetoon. Uiteraard blijft het daar niet bij. Van Ludovicus Episcopius staat het achtstemmige ‘Ghequetst ben ic van binnen’ op het programma, alsmede motetten van Herman Hollanders.
Het programma is nog ‘under construction’. Reken op een gevarieerd menu, van twee- tot achtstemmig; met wellicht ook een snufje moderne klanken. We werken in dit programma samen met blokfluitist Emile ter Schegget. Hij zal ons programma aanvullen met oude en nieuwe Nederlandse blokfluitmuziek.
Goed voorbereid van start – Van de zangers wordt verwacht dat zij thuis al hun partijen grondig instuderen. We werken veel met verschillende opstellingen en tijdens de concerten staan alle koorzangers door elkaar opgesteld.
Belangrijke data
- De aanmelding sluit op 1 december 2024. Op die dag wordt bepaald of het project wel of niet doorgaat.
- In de daaropvolgende week worden er (her)audities georganiseerd.
- Rond 15 december is de samenstelling van het koor bekend.
- Repetities en concerten
- Zaterdag 1 en zondag 2 februari van 10 – 17 uur in de Kerk van Adorp
- Vrijdag 14 februari, eveneens van 10 – 17 uur in de Kerk van Peize
- Zaterdag 15 februari: generale repetitie gedurende de middag, en aansluitend om 20.00 een avondconcert in Groningen of Friesland.
- Zondagmiddag 16 februari: podiumrepetitie en aansluitend om 16:00 een concert in Friesland of Groningen
- We verwachten van iedereen die zich aanmeldt dat hij/zij beschikbaar is op alle dagen en tijden.
Kosten – De deelnameprijs voor het hele project is € 175,-. In dit bedrag zijn inbegrepen: honorarium
van dirigent, huur van kerken en repetitieruimten, gezamenlijke maaltijd op 15 februari, koffie en thee tijdens repetities, organisatiekosten (porto, publiciteit, bladmuziek, e.d.).
Voor mensen voor wie de deelnemersbijdrage een probleem vormt, is er het Solidariteitsfonds. Als je hiervan gebruik wilt maken, laat het dan weten; de penningmeester neemt dan contact met je op.
Meer informatie en aanmelden
We willen voor dit project een koor samenstellen van maximaal 20 zangers – 5 per stemsoort. We zoeken daarvoor ervaren en enthousiaste koorzangers, die bereid en in staat zijn thuis hun partijen in te studeren. Zangers die we nog niet kennen, worden uitgenodigd voor een auditie. Ook zangers die al bekend zijn bij ons kunnen opgeroepen worden voor een herauditie. Vroegtijdige aanmelding is daarom gewenst.
Heb je belangstelling? Meld je aan via het e-mailadres en vermeld je adres, telefoonnummer,
stemsoort en zangervaring. Voor aanvullende informatie kun je ook bellen (telefoonnummer staat bij de contactgegevens hiernaast).